Student under Koronapandemien

Hvordan er det å være student i koronatiden?

Det har vært preget av mange opplevelser jeg aldri hadde trodd jeg skulle få oppleve

Da det hele startet i Mars var det en veldig merkelig situasjon som inntraff. Jeg var på ferie i Spania da vi fikk beskjed om at Koronaviruset hadde truffet Norge med såpass kraft at en nedstengning av landet var nødvendig. Personlig kom dette veldig bardust på. Selv om vi hadde hørt om dette lenge og at vi visste det var i Norge, var det likevel ingen som kunne drømme om hva vi hadde i vente.

For å være helt ærlig var dette i starten bare noe vi lo av, vi tok ikke dette på alvor. Jeg tenkte for meg selv at dette kun var en ny svineinfluensa som jeg kommer til å høre om i 2 uker før det ikke er et tema lenger. Alvoret traff meg da landet stengte ned den 12 Mars 2020. Det hadde jeg aldri sett for meg at kunne skje.

Permittert fra jobb

Da dette skjedde gikk det ikke lang tid før jeg ble permittert fra jobb. Som student fikk jeg heller ikke lov til å reise på skolen så mitt sosiale liv ble mer eller mindre satt helt på vent da dette er to av kildene der jeg omgås flest mennesker i løpet av uka.

Etterhvert som dagene gikk ble jeg mer og mer usikker på hvordan fremtiden skulle bli, jeg sto uten jobb og skolen var heldigital. Jeg bor heldigvis hjemme hos foreldrene mine og får bo gratis hos dem, noe som gjorde at situasjonen ikke var like utfordrende for meg som for andre som for eksempel bor i kollektiv og må betale husleie og for mat.

Det var vanskelig å komme inn i gode rutiner. Det ble mye stort sett å sitte oppe til langt ute på natten. Dette skulle jeg ønske jeg hadde gjort noe med, men det er selvsagt lett å si det i etterkant. Det var en ny tid og det var en vanskelig tid.

Nå er det nye året her og jeg håper vi kan legge det annerledes året 2020 i skuffen. Jeg har lært mye om hvordan jeg takler situasjoner med høy usikkerhet og lite sosial kontakt, det tror jeg at jeg vil komme styrket ut av.

Måtte 2021 bli et langt bedre år.

Fredrik

1 kommentar

  1. Hei Fredrik

    Fint første blogginnlegg! Jeg liker at du har startet innledningen med et spørsmål til leseren som du besvarer i innlegget ditt. Veldig bra at du har brukt underoverskrift for å dele opp avsnittene – fortsett sånn!

    Til neste gang vil jeg utfordre deg til å skrive enda lenger. En lengre tekst vil ikke bare løfte kvaliteten på innlegget, men du vil også rangere bedre på søkemotorene slik at enda flere kan lese blogginnleggene dine 🙂 Kanskje du også kan inkludere noen bilder?

    Godt jobbet! Gleder meg til å lese mer 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *