Studieteknikk og Digitale plattformer- Hva har jeg lært?

Ny dag, nytt tema, nytt innlegg. Den første forelesningen jeg hadde i digital markedsføring handlet en del om studieteknikk. Men hva er studieteknikk? og hvilke ulike former for teknikker har vi? Dette fikk jeg vite mye spennende om i forelesningen. Bli med videre så får du høre litt mer om hva jeg lærte på min første forelesning i digital markedsføring.

Studieteknikk- Marianne Hagelia

Vi ble introdusert for foreleser Marianne Hagelia, hun er spesialisert seg på studieteknikk og har høy kompetanse innenfor dette temaet. Jeg lærte mye av henne og vil fortelle om et par ting jeg syntes var spesielt nyttig og interessant.

Det jeg syntes var det mest interessante Marianne nevnte var tallene hun presenterte i forhold til de hvor mye et menneske lærer ved ulike teknikker. Hun nevnte at dersom man noterer det som blir sagt under en forelesning ned underveis, vil en kunne lære 50% mer av det som blir tatt opp. Det er også verdt å merke at man lærer ca 10% dersom man bare lytter men ikke tar notater. Vi mennesker er nemlig laget slik at mesteparten av informasjon vi får ikke setter seg, derfor er det nødvendig å notere ned slik at man kan lese det senere til det setter seg.

Jeg syntes måten hun introduserte oss som ikke har brukt google docs før var svært nyttig og interessant. Dette er et verktøy man kan bruke for å samarbeide med andre i for eksempel en gruppeeksamen. Dette verktøyet fungerer slik at vi kan følge med på hva de andre i gruppa gjør etterhvert som de legger inn innhold. Dette er veldig nyttig for å kunne hjelpe hverandre og gi tilbakemeldinger underveis i prosessen. Det blir også rom for en mer utfyllende oppgave, da alle har mulighet til å bidra med forskjellige tanker og ideer.

Digitale platformer med Arne Krokan

I delen til Arne lærte vi om diverse plattformer. Det jeg synes er mest interessant med dette er de digitale plattformene. Og da spør du kanskje «hva er en digital plattform?» Jo, en digital plattform er noe som er laget for å samle inn og bevare data som gjør det lettere å holde styr på all den mengden med data som blir samlet inn.

Ta noen av de aller største selskapene du kan tenke deg. Apple, Google, Sony osv. Alle disse selskapene er i stor grad digitale plattformer. Alle disse bedriftene bedriver kjøp og salg og er helt avhengige av et godt nettverk. Det er derfor det er så nyttig for disse selskapene å være på digitale plattformer, for å finne ut av hva deres kunders behov er til en hver tid.

La meg vise deg et eksempel på et produkt som oppbevarer ulike digitale plattformer. Mobilen din, hva bruker du mobilen din til? Svaret er ganske enkelt omtrent alt. Du bruker den til å snakke med venner, du bruker den til å holde deg oppdatert på nyhetsbildet, og den kan til og med redde livet ditt i en nødssituasjon. Derfor er det veldig viktig for store firmaer å være involvert der vi i befolkningen bruker store mengder av dagen vår.

Dette er også en stor fordel for forbrukerene, aldri har de vært så lett å kjøpe det man trenger eller finne ut fakta man aldri kunne kommet på ved hjelp av hukommelsen. Trenger du et par nye sko? bare søk opp sko på nettet og kjøp det du ønsker så har du det i løpet av noen få dager.

Dette var en spennende start på et forhåpentligvis spennende semester, starten virker veldig lovende.

Fredrik:)

1 kommentar

  1. Hei Fredrik!

    Fint at du innledningsvis introduserer problemstillingen 🙂 Veldig bra at du har tatt med relevante bilder – fortsett sånn! Jeg liker også at du har brukt underoverskrifter!

    Vær imidlertid ekstra oppmerksom på å være presis i det du skriver slik at det ikke kan tolkes feil. Avsnittet om at en mobiltelefon er et eksempel på en digital plattform er en faktafeil. For å være presis, er det hensiktsmessig at du konkretiserer ved å gi spesifikke eksempler. Eksempler på digitale plattformer i denne kontekst er AirBnB, Uber, Foodora og flere sosiale medieplattformer. Husk kilder til alt du skriver.

    Fin start! Jeg gleder meg til å lese mer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *