Utvidet virkelighet- Redningen under Covid-19?

Utvidet virkelighet er en omgivelse hvor den egentlige virkeligheten er kombinert med illusjoner, skapt av kunstige sanseinntrykk. Disse er flettet sammen med naturlige inntrykk slik at de kan inngå i en helhetlig virkelighetsopplevelse.

https://snl.no/utvidet_virkelighet

Det du ser over er SNL sin definisjon av hva AR er. Dette er noe vi har gått gjennom i forelesning med Arne Krokan den siste uken, og er noe som opptar mange og som har et enormt potensiale. Vi skal se litt nærmere på hvordan dette kan brukes når vi står i en situasjon der det ikke er mulig å få se produkter på utstillinger. Jeg har sett på en artikkel som er hentet fra bil24.no.

Bilde hentet fra: https://www.carlogos.org/car-brands/lamborghini-logo.html

I artikkelen fra bil24.no fortelles det om at Lamborghini har merket godt at pandemien Covid-19 pågår. Det er begrensninger og sosial distansering over hele verden, dette medfører at det ikke vil være mulig for både potensielle og eksisterende kunder å få se de nye bilene og det nye utstyret til Lamborghini på den måten de selv ønsker. Jeg snakker da om den klassiske utstillingen der det er mulig å få se og sitte i bilene for å få følelsen av hvordan den ser ut og ter seg.

Bilde hentet fra https://www.celebremagazine.world/speed/lamborghini-huracan-evo-rwd-spyder/

Lamborghini tenkte litt annerledes i år og brukte som første bilprodusent noensinne utvidet virkelighet. Måten dette er blitt brukt på er at de har brukt Apples AR teknologi som gjør det mulig for bruker av denne teknologien å se i første omgang den nye Huracan Evo RWD spyder, dette fungerer slik at det skal være mulig å rotere og både forstørre og minske den virtuelle bilen for å se detaljer og få en mer levende opplevelse enn å kun se stillbilder.

Dette er ganske spennende tenkning inne bilindustrien og vil nok også bli brukt selv etter Covid-19 pandemien har lagt seg. Fordelen med det er at det ikke er mulig for alle som er interessert å faktisk få sett bilen på utstilling, det er av den enkle grunn at ikke alle land har en forhandler som selger dette merket, men som er interessert i å kjøpe en. Det kan da være et alternativ å få se bilen i sin helhet i en gjengitt modell i utvidet virkelighet.

Dersom dette derimot skulle ta helt over for normale utstillinger og konferanser der mange messer og utleielokaler er helt avhengig av kunder som Lamborghini for å kunne drive, vil det være en katastrofe for denne bransjen. På den annen side vil det være en modell som vil kunne utvikles av nye aktører på markedet. Det vil være firmaer som driver med utvidet virkelighet som vil kunne dra nytte av dette dersom det i fremtiden skulle ta mer og mer over markedet.

Kilder: https://snl.no/utvidet_virkelighet

kilde: https://bil24.no/lamborghini-forst-med-utvidet-virkelighet/

1 kommentar

  1. Hei Fredrik!

    Jeg liker perspektivet du har tatt for deg i innlegget! Stort pluss for en tiltrekkende tittel og ikke minst at du har startet innlegget med en sitering som trekker oppmerksomheten til leseren. Kreativt!

    Dette innlegget ble dessverre for kort. Dette innlegget hadde et stort potensiale til å være et dypdykk i Lamborghini og deres tiltak, så jeg skulle ønske du skrev mer – det var ganske spennende. Fordi innlegget ble kuttet midt i, så har du heller ikke tilstrekkelig tekststruktur. Du mangler altså en del seksjoner i hoveddelen, samt en avslutning.

    Videre syns jeg er det er topp at du har inkludert kilder. Jeg anmoder deg likevel til å bruke hyperlink for å sitere kildene direkte i teksten. Dette gjør du ved å markere et ord eller setning i redigeringsmodus (før du publiserer eller redigerer innlegget), trykker på hyperlink-ikonet (ser ut som et kjede) og limer inn URL-linken der. Lesere får da anledning til å trykke direkte på teksten du har markert for å bli videresendt til kilden.

    Stå på! Jeg gleder meg til å følge deg videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *