Slik går du frem i jakten på en mentor

I denne delen av kurset ble vi bedt om å gjøre et digitalt kurs som omhandler nettverksbygging og hvor viktig det er å bygge et stabilt, bredt og godt nettverk. Kurset jeg tok heter First Round og min veileder heter Paul Pesek. Paul har jobbet som mentor i mange år og elsker å hjelpe studenter og arbeidssøkende med å finne sin rette karrierevei.

Kurset

Kurset går i all hovedsak ut på å vise deg viktigheten rundt det å ha et godt nettverk. Det er delt opp i 8 moduler som består av diverse videoer og ulike øvelser. Modul 1 går ut på å vise deg hvor viktig det er for deg å fremme din profesjonelle identitet, hvem ønsker du å være? Dette er veldig sentralt for arbeidsgivere når de skal ansette unge mennesker. Det å fremstå som trygg og sikker på seg selv i for eksempel et jobbintervju er noe arbeidsgivere setter stor pris på. Det vises til noen ulike kvaliteter Paul mener studenter trenger når man skal søke mentor. Han mener Empati, nysgjerrighet, takknemlighet, relevans og respekt må ligge til grunn i enhver profesjonell personlighet.

Bilde hentet fra: https://first-round.teachable.com

Vi lærte videre i 2 moduler viktigheten av å bruke LinkedIn som plattform til å bygge nettverk. Her var det flere gode råd jeg kommer til å ta med meg videre og ta i bruk på min egen profil. Han nevner også 4 punkter jeg tenker det er relevant å dele med dere på bloggen for hvordan man kan finne en mentor via LinkedIn.

  1. Perfect overlap: Dette handler om at det kan være nyttig å skaffe seg en mentor du kan identifisere deg med. Det jeg mener da er en som for eksempel har like egenskaper eller like interesser som deg selv.
  2. Great overlap: Rimelig likt perfect overlap, du kan ofte identifisere deg med denne personen, men den har for eksempel ikke gått samme studieretning som deg men gått samme skole.
  3. Similarities: Dette er en person som kanskje har den jobben du ønsker deg eller jobber med noe innenfor den retningen du ønsker å gå.
  4. Someone interesting: Dette er at du ikke trenger å ha noe til felles ,men du synes personen er spennende eller har et interessant arbeid.

Videre fikk jeg vite hvordan man skal ta kontakt med en potensiell mentor. Det er viktig å være kort og konsis når du henvender deg. Når det er sagt er det viktig å alltid ordlegge seg slik at du muligens kan få deg et møte eller en telefonsamtale. Det er viktig å vise at du har et stort engasjement og at du vil strekke deg langt for å få denne muligheten, det siste tipset her vil være å få sagt så mye som mulig på kortest mulig tid. Som nevnt tidligere er det også viktig å vise at du er nysgjerrig og fremoverlent.

Siste modul understreker at det er helt avgjørende med langvarige og gode relasjoner. Dette er en nøkkel for å lykkes i arbeidslivet om du ønsker suksess.

Konklusjon

For meg var dette lærerikt, jeg har lært mer om hvordan jeg skal gå frem for å skaffe meg en mentor og hva jeg kan bruke for å overbevise. Jeg har hatt god nytte av dette og vil med stor sannsynlighet også plukke opp denne på et senere tidspunkt for å friske opp litt.

Vi sees til neste innlegg på onsdag:)

Kilder: https://first-round.teachable.com/courses/1286952/lectures/29507081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *