How to: Målsetting i Google Analytics

Vi er nå kommet inn i den fjerde og siste delen av dette emnet og jeg skal i dette innlegget vise dere hvordan du kan sette mål i analyseringsverktøyet Google Analytics. Dette verktøyet bidrar til å gi oss informasjon som kan hjelpe deg når du skal lage en strategi for bedriften din og gi deg data du mest sannsynlig ikke hadde fått dersom du hadde valgt å avstå fra det. La oss nå se på hvordan du enkelt kan sette mål i Analytics. Dette skal jeg forsøke å gjøre så enkelt som overhodet mulig ved hjelp av bilder og simple forklaringer.

Steg 1 er å opprette et nytt mål. Det første du skal gjøre når du er på startsiden er å trykke på knappen merket administrator. Videre trykker du på mål som vist på bildet under.

I dette steget skal du trykke på knappen der det står «nytt mål». Denne er merket i rødt. Deretter vil du få opp en del valg og en ferdig mal ligger allerede klar for deg. Dette har de gjort for at du skal få en så enkel vei som overhodet mulig med dine egendefinerte mål.

På dette bildet ser du at du skal velge type og da kan du velge det som passer best og som du føler er viktigst. Har du gjort dette kan du fortsette til neste side.

I den siste delen av hvordan du skal sette et mål så skal du angi destinasjon. Det vil si navnet på nettsiden du ønsker å bruke. Du kan også velge å skru på verdi og trakt. Dette avgjør du selv da det kommer an på om du ønsker det.

Dette var en liten guide til å sette mål i Google Analtyics. Lykke til!

Kilder:

https://analytics.google.com/analytics/web/#/a186711387w258069995p235350961/admin/goals/create

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *